U bent hier: Home / Documentatie / Projecten / BE-GOOD

BE-GOOD

Open data voor innovatie en economische groei

 

Doelstelling

Het BE-GOOD project werd opgestart om het hergebruik van en waardecreatie uit overheidsdata aan te moedigen. De potentiële waarde van overheidsinformatie is significant, dit project wil innovatieve en datagedreven diensten ontwikkelen op het gebied van milieu en infrastructuur. Drie belangrijke barrières worden hiermee weggewerkt: een gebrek aan ervaring met data-publicatie, een onderschatting van de commerciële mogelijkheden van overheidsinformatie en een behoefte aan connectie tussen de data en kmo-oplossingen.
BE-GOOD staat voor 'Building an Ecosystem to Generate Opportunities in Open Data'. Het doel is om elf operationele prototypes van nieuwe commerciële diensten te ontwikkelen die opgebouwd zijn uit overheidsinformatie. IRCEL-CELINE werkte binnen dit project de 'schoonste lucht route' uit.

Meer informatie op de projectpagina op de website van Interreg North-West Europe: www.nweurope.eu/projects

Partners

Het BE-GOOD-project kadert in het Interreg NWE-programma en wordt gedragen door projectpartners uit Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Luxemburg: hoogheemraadschap van Delfland, Nederlands ministerie van infrastructuur en milieu, Vlaamse milieumaatschappij, Communauté d'agglomération Orléans Val de Loire, Conseil départemental du Loiret, Glasgow city council, Comhairle Cathrach Bhaile Átha Cliath en Luxembourg Institute of science and technology

Type project: Interreg NWE | Looptijd: 02/2016 – 05/2022 | Budget: € 7.670.000 waarvan € 4.600.000 EU steun